Chorus Bülteni #1 – Radiohead – In Rainbows (Onur Erdem)

Chorus Bülteni #1 – Radiohead – In Rainbows (Onur Erdem)

Ant Arın Şermet’in konuklarıyla birlikte yaptığı albüm sohbetleri Chorus’ta sizlerle buluştu. Bu buluşmalardan ilki olan In Rainbows bölümüne dair tüm bilgiler bu bültende sizlerle!

-“Bodysnatchers”, 1972’de yazılan “The Stepford Wives” kitabından esinlenerek yapılıyor. Kitabın yazarı olan Ira Levin, “Rosemary’s Baby” kitabının da yazarı.

-Gelmiş geçmiş en iyi 500 albüm arasında.

-EMI ile 6 albümlük sözleşme sonrasında, bağımsız yayımlanan ilk albümleri.

-“Pay what you want” fikriyle dijitalde satışa çıkarılıyor.

-Atoms for Peace ve Thom Yorke’un solo albümünde çalan Nigel Godrich’in stüdyosunda ve kuzey Londra’da bir evde kaydediliyor. Tottenham tarafına yakın.

-Thom Yorke In Rainbows için “arzu albümü” diyor.

-“15 Steps”, Peaches’in “Fuck the Pain Away” şarkısındaki davul partisyonundan etkileniyor.

-2008 yılında Nigel Godrich’in televizyon şovu “From the Basement”ta çalıyorlar. Program ise Londra’da, The Hospital Club’da kaydediliyor.

“Nude”, OK Computer döneminde ortaya çıksa da Thom Yorke’un yayımlamak için doğru zamanı beklemesi sonucu yaklaşık olarak 10 yıl boyunca yayımlanmayan bir şarkı.

-Kapağı İngiliz tasarımcı Stanley Donwood yapıyor. Karanlık ve toksik bir gökkuşağı fikri üzerinden yola çıkan Donwood, “bir su birikintisine yansıyan gökkuşağı In Rainbows’un kapağı gibi gözükürdü” diyor.

-2007’nin sonlarında “Disk 2” adı altında 8 şarkılık bir albüm daha çıkıyor. 2016 yılının ekim ayına kadar bu albüm dijitalde yasal yollardan dinlenemedi.

-Stereogum, “In Rainbows’un en çekici tarafının bu kadar eforsuz görünmesine rağmen eşsiz oluşu” değerlendirmesini yapmış.

-Grup tam ve orijinal kadro.

Hail to the Thief turnesi esnasında şarkılar yazılsa da Thom Yorke’un solo, Jonny Greenwood’un There Will be Blood projesi sebebiyle albümün yapımı 2 sene sarkıyor.

-İngiltere’de piyasaya çıktığı gibi listelerin tepesine kuruluyor.

-“House of Cards”ın animasyon klibi için Adult Swim sponsorluğunda bir yarışma düzenlenmiş ve kazanana 10 bin dolarlık bir ödül verilmiş. Klibin yönetmenliğini ise James Frost yapmış.

Onur Erdem’in bölümde anlattığı Oasis’in Morning Glory kapağının hikayesinde ortaya çıkan fotoğraf ve kapağın kendisini aşağıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz.

https://en.wikipedia.org/wiki/In_Rainbows

https://en.wikipedia.org/wiki/In_Rainbows_%E2%80%93_From_the_Basement

https://pitchfork.com/reviews/albums/10785-in-rainbows/

https://www.stereogum.com/6746/radioheads_in_rainbows_in_review/news/

https://www.rollingstone.com/interactive/most-groundbreaking-albums-of-all-time/#in-rainbows

https://web.archive.org/web/20090426043354/http://www.ateaseweb.com/2007/12/07/thom-yorkes-from-the-basement-on-skyarts/

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Stepford_Wives

https://www.imdb.com/title/tt0063522/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir